De Taaldoctoren

Goedemorgen iedereen!

Vandaag even geen beauty-gerelateerde post omdat ik in Moerdijk zit, zonder camera, maar ik heb wel ander nieuws dat ik eventjes met jullie wil delen, omdat ik er suuuuuuper excited over ben!

Toen ik op de middelbare school zat, wilde ik graag schrijfster worden. Eenmaal student verdween die droom een beetje naar de achtergrond, maar ik had geen idee wat ik dan wel wilde. Mijn studie Nederlands is ontzettend leuk, maar het is lastig om werk te vinden in het vakgebied waarop ik me specialiseer, zeker in Zeeland, waar ik weer naartoe verhuis zodra ik mijn diploma heb. Nadat ik eens had laten vallen dat het me leuk leek om mijn hele leven lang teksten te verbeteren (sollicitatiebrieven, artikelen, menukaarten, you name it) kwam een vriendin met het idee een eigen bedrijfje op te starten. Teksten verbeteren kan prima thuis, vanachter mijn eigen laptop, en op die manier ben ik ook niet gebonden aan het nine-to-five-schema dat ik zo verafschuw. Het enige probleem dat er nog restte, was dat ik niet het persoon ben om van de één op de andere dag zo’n stap te nemen: want hoe richt je je eigen bedrijf op? Waar moet je beginnen? Wie bouwt je website? Wie regelt je boekhouding? En als je dat allemaal geregeld hebt, wat dan? Hoe trek je klanten? Is er überhaupt wel behoefte aan wat ik zou gaan doen en kun je daar je boterham mee verdienen? Etcetera.

Feit is eigenlijk dat ik te bang was om het allemaal alleen te moeten doen en dat ik iemand nodig had om mijn handje vast te kunnen houden. En plots was daar Laura.

Laura is een collega van mij die bezig is met een opleiding tot vertaler. Toen we gisteren samen aan het werk waren, had ik het met haar over het idee voor een bedrijfje en zij zei direct: “Mara, dit is het. Dit gaan we doen. Wij gaan samen een bedrijf oprichten. Jij kunt teksten verbeteren, ik kan ze vertalen, en hier is zeker weten wel een markt voor.” De rest van de dag zijn we bezig geweest met brainstormen, het verzinnen van een naam en bedenken hoe onze website er ongeveer uit moet komen te zien en binnenkort gaan we samen rond de tafel zitten om een businessplan op te stellen. Hoe stoer is dat? Een businessplan. Holy crap.

Ik ben in ieder geval superenthousiast over dit gloednieuwe plan en wilde het om die reden even met jullie delen! Ik vind het superfijn dat ik nu een soort van licht aan het eind van de tunnel zie: ik heb weer toekomstperspectief! Hoera!

xoxo,
Neko.

Advertenties
2 reacties
  1. Melissa zei:

    Wat supergaaf! Je hebt al een aantal keer een artikel van mij verbeterd (waar ik nog steeds heel blij mee ben) en ik denk ook wel dat hier een markt voor is. Toooofff.

    • Neko zei:

      Ja dat hoop ik dus ook héél erg ^-^ Ik ben super exciteeeeed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: