Fototutorial: pastel eyeliner

Hoi allemaal!

Het is alweer duizend jaar geleden dat ik een fototutorial voor jullie maakte (van de winter, als ik me niet vergis!) en dus was het weer eens tijd! In deze tutorial maak ik een look met zachte pastelkleuren en een dito eyeliner. Kijk je mee?

1

Zoals altijd beginnen we met een schoon oog met daarop een dun laagje oogschaduwbasis. Mijn foundation, concealer en wenkbrauwen heb ik hier al gedaan, maar je kunt dat ook pas doen als je klaar bent met de oogmake-up. Het is maar net wat je zelf fijn vindt!

2

Eerst ga ik een mint/zeemeermingroene oogschaduw aanbrengen. Zo’n kleur heb ik niet kant en klaar, dus maak ik hem zelf door een lichtblauwe en een lichtgroene kleur te mengen. Ik gebruik hier een paletje van Inglot en een stevige oogschaduwkwast.

3

Vervolgens gaan we beginnen aan de eyeliner! Ik heb hiervoor een heel dun, schuin afgesneden kwastje gebruikt: die maak je even nat en dip je vervolgens in een paarsblauwe kleur zoals die rechtsonderin dit paletje. Voor dit resultaat moest ik wel een paar keer dippen en een paar keer tekenen, maar uiteindelijk zou het er zo uit moeten komen te zien.

4

Vervolgens besloot ik dat de look (gawd, daar moet toch echt nog eens een ander woord voor worden uitgevonden) wat warmte nodig had. Ik pakte daarvoor een zalmroze oogschaduw (wederom van Inglot) en een pencilkwast en bracht dat aan op mijn onderste wimperrand, tot net onder de paarsblauwe eyeliner. Ik denk dat ik deze stap weg zou laten als ik deze make-up nog eens zou dragen, maar wederom: het is maar net waar jij van houdt!

5

Tijd voor mascara! Ik bracht hier vrij veel aan, want ik hou van opvallende wimpers, zeker bij zo’n zachte make-up! Wat niet op de foto staat, maar wat ik wel gedaan heb, is zwarte eyeliner aanbrengen op mijn bovenste waterlijn: op die manier lijken je wimpers iets voller zonder dat je je paarsblauwe eyeliner verpest door óók nog zwart aan te brengen. Voor mijn wimpers gebruik ik trouwens nog steeds Etos Hypoallergeen Mascara: ik blijf ‘m toch fijn vinden.

6

Qua lipstick koos ik voor fel: een paarsroze lipstick die lekker afsteekt bij de mintgroene oogschaduw. Natuurlijk kun je ook nude lips maken of alles lekker achterwege laten, but that’s just not me.

7

Dit is dan het eindresultaat! Het is een vrij koele look geworden, want ik heb het idee dat mij dat het beste staat, maar je zou dit natuurlijk ook kunnen doen met wat warmere kleuren: bijvoorbeeld een zalmroze kleur met knaloranje eyeliner. Experimenteer! Make-up is leuk!

083

Ennnn nog een foto waarop je goed kunt zien wat ik droeg, die dag: een mintgroen shirt (van drie euro, muhahaha) dat goed aansluit op het kleurenschema. Ik vind het leuk om mijn make-up te matchen met wat ik draag, maar niet te. Het moet wel leuk blijven.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben gehad en spreek jullie gauw weer! Next up on kraaiennest: de fijnste gezichtscrème die ik tot nu toe heb gehad én, daarna, een persoonlijke update. Hou je vast.

xoxo,
Neko.

Advertenties
1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: